hero image
dppi

Russell szerint nem ér sokat, ha mások a jövő világbajnokának látják őt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/04/24 06:59
George Russell szerint számos olyan Forma-1-es pilóta, aki még nem nyert bajnoki címet, képes lehet erre a jövőben.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Mercedes pilótáját többen is a jövő világbajnokának tartják és hiába szenvedett az elmúlt két évben az autóval, ez nem csorbított a hírnevén. Mivel a Red Bull egyeduralmán nem látszik sérülés, Russell azt is elárulta, hogy nem gond számára, ha csak később lesz esélye a bajnoki címre. Amikor a Square Mile podcastban szembesítették azzal, hogy Max Verstappen és Lando Norris is bajnokesélyesnek tartja, így felelt:

„Nyilván jó dolog, ha mások ilyen szépeket mondanak rólad, de szerintem van pár versenyző a rajtrácson, akik bajnokesélyesek lehetnének, vannak, akik már nyertek is, vannak, akik még nem, de ha a megfelelő időben a megfelelő autóba ülnének, nyerhetnének.”

„A legnagyobb esélyem akkor lesz, ha kitartóan dolgozok és csak nyomom, sosem adom fel és biztosra megyek, hogy készen állja, amikor az a gép lesz alattam, amivel nyerni lehet. Remélem hamarosan megtörténik, de még van vagy 15 év bennem, szóval dolgozok a fizikai állapotomon, a versenyzésemen, azon, hogyan tudok együttműködni a csapattal, hogy ha holnap jön el az esély, már akkor készen álljak. Ha viszont három, négy öt, vagy akár tíz év múlva jön el, ám legyen.”

Russell egy új generáció tagja, amely többek között Norrist és sok más olyan jelenlegi versenyzőt juttatott a rajtrácsra, akik már a gokartos sorozatok óta egymás ellen küzdenek. Russell így beszélt erről a fejlődésről:

„Szerintem amikor elég idős lettem ahhoz, hogy mindent megértsek, teljesen egyértelművé vált, hogy a Forma-1-be akarok kerülni. Akkor még azt hittem, könnyű lesz, csak versenyeket kell nyernem, aztán ha így lesz, bekerülök a Forma-1-be, aztán majd bajnok leszek, ilyen egyszerű.”

„Szerintem 16-17 lehettem, amikor bevillant, hogy nem lesz elég annyi, hogy versenyeket nyerek. Igazán meg kell magadat villantani, főleg, ha több ezer gyerek van, aki a gokartosok között ugyanazért a húsz helyért harcol, mint te.”