hero image

Sainz: 7-8 potenciális Forma-1-es világbajnok van a rajtrácson!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/01/08 08:24
A Ferrari-pilóta Carlos Sainz úgy gondolja, hogy 7-8 versenyzőben van benne a világbajnokká válás lehetősége, és reméli, jövőre a pilóták jelentetik a különbséget, a kocsik teljesítménye pedig hasonló szinten lesz.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Carlos Sainz 2015-ben a Toro Rossónál, Max Verstappen csapattársaként mutatkozott be a Forma-1-ben, a holland versenyző pedig 2021-ben felért az F1 trónjára az Abu Dzabi Nagydíjon aratott győzelmével.

A Ferrari spanyol versenyzője szerint nem meglepő, hogy Verstappen világbajnok lett, és hozzátette, szerinte 7-8 pilótában benne van a világbajnoki cím lehetősége – a jelenlegi rajtrácsról Hamilton, Vettel, Alonso és Verstappen gyűjtött be legalább egy címet.

„Számomra ez nem egy furcsa dolog, mert az első futamtól kezdve számítani lehetett erre. Már ekkor lehetett látni, hogy Maxnak lesznek lehetőségei. Komolyan azt gondolom, hogy van 7-8 potenciális világbajnok a rajtrácson. Aki olyan autóba kerül, az bajnokká válhat.”

„Max különleges dolgot vitt véghez, fantasztikus szinten teljesített ő és Hamilton is” – mondta Sainz az as.com-nak.

Jövőre jönnek a nagy technikai szabályváltoztatások a Forma-1-ben, és egyelőre nem tudni, mennyire fog átalakulni a mezőny. Sainz reméli, hogy nem lesznek nagyok a különbségek az autók között, de egy domináns erő létrejöttére is lát esélyt.

„Két végletet tartok elképzelhetőnek 2022-ben: az egyik, hogy egy csapat nagyon betalál, és komoly előnnyel győzni tud, a másik véglet pedig az, hogy teljesen kiegyenlített lesz a szezon – én nyilván ez utóbbinak örülnék.”

„Idén láthattuk, hogy a pilóták jelentették a különbséget, négy autó volt képes arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, a többi pedig már a versenyzőkön múlt” – véli a spanyol.