hero image

Sainz a 9. helye után: „Binotto is tudja, hogy mérges vagyok!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

A Japán Nagydíj rajtrácsa Verstappen időmérős sikerét követően

FORMA-1

Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj időmérő edzése Verstappen sikerével

FORMA-1

Leclerc az év egyik legnagyobb driftelését mutatta be Suzukában

Motorsport.hu
2022/04/09 08:16
Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője azt nyilatkozta, hogy nem kellene, hogy olyan problémáik legyen, mint a Q3-ban az indítóval voltak, és hogy a csapatfőnök Mattia Binotto is tudja, hogy mérges a történtek miatt.
Ajánlott Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

Erős tempót mutatott Melbourne-ben a Ferrari, ennek megfelelően Charles Leclerc meg tudta szerezni a pole-t, Carlos Sainz viszont Alonso baleseténél peches volt, mivel éppenhogy lemaradt a célvonalról a piros zászló után, az újraindításnál pedig csak a 9. helyre volt elég a köre.

Ennek kapcsán a Ferrari pilótája elmondta, mielőtt kijött volna a pályára, az indítóval küszködött a csapat, emiatt pedig jéghideg gumikon kellett megpróbálnia összerakni a körét.

„Az időmérővégi körnél az indítóval volt problémánk. Nem tudtuk beindítani az autót, és 3 perces késésben voltunk a terveinkhez képest. Nem tudtam előkészíteni a gumikat, nagyon rohannunk kellett, és „jeges” gumikon kellett megfutnom a kört.”

Sainz nem szépített, borzalmasnak tartja a körét, és elmondta, a csapatfőnök Mattia Binotto is tudja, hogy mérges a történtek miatt.

„Borzalmas volt a köröm. Ami csak rosszul sikerülhetett, rosszul is sikerült, miközben a pole-pozícióért voltam harcban” – tette hozzá csalódottan a pontverseny második helyezettje.

„Mattia is tudja, hogy mérges vagyok, mert nem kellene, hogy gondunk legyen az indítóval. Egyszerűen tragikus volt a dolog, ő is tudja, hogy a pole-ért voltam harcban, aztán minden félrement” – fogalmazott Sainz.