hero image
DPPI

Sainz a Brit Nagydíjon is felpattanna a dobogóra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/07/07 08:48
Carlos Sainz is azok között volt, akik büntetést kaptak az Osztrák Nagydíj leintését követően. A Ferrari versenyzője Silverstone-ban kommentálta a stewardok döntését, és értékelte a csapat hétvégi esélyeit is.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

"Kellemetlen volt az ausztriai büntetés. Már a gépen megtudtam, hogy pozíciókat veszítettem. Úgy gondolom, nem ez a legjobb módja a probléma rendezésének, mert így minden érintett a keményen dolgozik nagyon nehéz helyzetbe kerül. Megoldást kell találni, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer."

"Az én esetemben ugyanaz a történet ismétlődik az egész szezonban. Jól vezetek, értem az autó karakterisztikáját, támadok a versenyeken, kontrollálom a gumikopást, védekezem és előzök szinte minden hétvégén, de a végeredmény soha nem az, amit én és a csapat szeretnénk."

"Az ausztriai futam után elemeztünk, és érdekes következtetésekre jutottunk. Részleteket nem árulhatok el, de azt bizton állíthatom, hogy a csapat mindig az én és mindenki más érdekében cselekszik. Biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk."

"Ezen a hétvégén biztosan közelebb leszünk az élmezőnyhöz, mint három-négy futammal ezelőtt, de még így is messze le vagyunk maradva a Red Bull mögött. Ausztriában nagyon jó tempót diktáltunk, de Max Verstappen a saját ligájában versenyzett, Sergio Perez pedig átgázolt a mezőnyön."

"Nyilvánvalóan az ő autójuk gyorsabb, mint a miénk, de fejlődünk, és most már felvehetjük a versenyt az Aston Martinnal és a Mercedesszel."

"Néhány futammal ezelőtt még nyilvánvalóan gyorsabbak voltak nálunk hosszú távon, de remélem, hogy itt nem állunk meg, tovább fejlődünk, erős hétvégénk lesz, és harcolhatunk a dobogóért", mondta.