hero image

Sainz: a dobogós helyezés újra „magabiztossá tesz”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/05/10 08:24
Carlos Sainz legutóbbi versenyei finoman szólva sem alakultak jól, hiszen Ausztráliában és Imolában összesen csak két kört tudott teljesíteni. Miamiban azonban végre ismét visszatalált jobb formájához, és harmadikként tudta zárni a viadalt.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Pedig a hétvégéje megint nem indult fényesen, hiszen a második gyakorláson összetörte Ferrariját, és ez már a sokadik hibája volt az utóbbi időszakban, így azt hihettük, a spanyol továbbra sem találja az utat.

Ezek után viszont összeszedte magát, nem vétett több hibát, vasárnap pedig a harmadik helyen intették le, ami saját elmondása szerint is sokat jelentett számára. „Nem mondanám ezt megkönnyebbülésnek, de szükség volt rá” – kezdte.

„Muszáj volt teljesítenem egy versenytávot, hogy ismét formába kerülhessen a testem, hogy kitapasztaljam az autót használt gumikon és sok üzemanyaggal. A futamon ugyan voltak apróbb megingásaim, de főként azért, mert igyekeztem tesztelni az autót és magamat is.”

„Az a legfontosabb most, hogy végigmentem egy teljes futamon, melynek egyes részein egészen gyors voltam, csatáztam Checóval, próbáltam kitalálni, hogyan használjam az akkumulátort, az abroncsokat, és ezek miatt szerintem már jobban értem, mit kell tennem a jövőben.”

Sainz versenyének egyik legfontosabb pillanata az volt, amikor a biztonsági autós újraindítást követően Sergio Perez megpróbált bevetődni mellé az 1-es kanyarban, ő pedig csak gyors reflexeinek hála tudta elkerülni az ütközést, majd egyből vissza is vette a harmadik pozíciót.

„Az utolsó kanyarból kigyorsítva majdnem megpördültem párszor, szóval kemény volt, de úgy vélem, remek munkát végeztünk az akkumulátorhasználattal. Az 1-esben meg is próbált messziről bevetődni, de sikerült visszavágnom. Kemény volt.”

„Őszintén szólva azt hittem, hogy meg fog minket előzni, mert jelentős gumielőnyben volt, de végül meglett a dobogó, ami egy jó eredmény, és építhetünk is rá. Ez magabiztossá tesz a spanyolországi forduló előtt” – mondta zárásként Sainz.