Carlos Sainz őszinte vallomásban ecsetelte, hogy nem sokkal az Ausztrál Nagydíj kezdete előtt úgy érezte, hogy nem lesz képes versenyezni. A spanyol azt is hozzátette, hogy mindent megtett a felépülése érdekében.

Igazán különlegesre sikeredett az Ausztrál Nagydíj, hiszen habár mindenki az első két futamon domináló Red Bull győzelmére számított, végül a bikások egyik autója sem végzett a dobogón. Carlos Sainz ugyanakkor az esélytelenek nyugalmával várhatta a rajtot, ugyanis a Szaúd-arábiai Nagydíj idején műtéten esett át, így nem volt 100 százalékos formában.

„Amint eltávolították a vakbelemet, felmentem az internetre, és elkezdtem beszélgetni szakemberekkel, és azt kérdeztem: Oké, mi segít felgyorsítani a gyógyulást?” – osztotta meg Sainz, hogy mennyire motivált volt a visszatérésével kapcsolatban a Motorsportweek.com közlése alapján.

„Nyilvánvalóan attól a ponttól kezdve elkezdtem minden olyan dolgot csinálni, amit a gyógyulás felgyorsítása érdekében lehet tenni” – folytatta a Ferrari-pilóta, aki számos spanyol szakemberrel felvette a kapcsolatot ennek érdekében.

Sokszor láthatták már a rajongók, hogy a sportolók, így a MotoGP-pilóták, valamint az F1-es versenyzők is sokkal gyorsabban képesek felgyógyulni még a súlyos sérülésekből is, amit Sainz azzal magyaráz, hogy a legjobb szakemberek állnak rendelkezésükre 0-24-ben.

„A sportolók azért regenerálódnak gyorsabban, mert hét napon keresztül napi 24 órát szentelhetsz a regenerálódásra, és én pontosan ezt tettem” – tette hozzá a spanyol, aki tehát aktív pihenéssel töltötte az idejét.

„Elkezdtem naponta kétszer egy órán át hiperbárkamrába járni, és egy sepciális gépet vettem, ami egy elektromágneses dolog a sebek számára. Aztán Kilenc nappal korábban épp el akartam érni a gépet, hogy Ausztráliába jöjjek, de még alig tudtam a hasizmommal mozogni.”

„Azt gondoltam, hogy 'ez nem fog megtörténni. De felszálltam a repülőre, és hirtelen, amikor leszálltam Ausztráliában, sokkal jobb érzés volt. Minden 24 órában sokkal többet haladtam, mint az első hét napba.”

Mint ismert, jobban nem is sikerülhetett volna Carlos Sainz visszatérése, hiszen a spanyol a kiváló időmérő után rögtön a futam elején megelőzte a fékproblémákkal küzdő Verstappent, majd pedig ki sem engedte a győzelmet a kezéből.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL