hero image

Sainz a második helye után: „Idén először én voltam a leggyorsabb a pályán”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/06/20 08:16
Carlos Sainz csak egy hajszállal maradt le a győzelemről a Kanadai Nagydíjon, de igyekezett a pozitívumokat szemlélni, mert érzése szerint vasárnap az ő tempója volt a legerősebb a mezőnyből.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Mivel Charles Leclerc csak a mezőny végéről rajtolhatott, így ezúttal Sainz feladata volt, hogy valahogy megállítsa Max Verstappent, ez pedig majdnem össze is jött neki a véghajrában, amikor próbálta becserkészni a hollandot.

A Ferrari versenyzője egyébként egy ponton vezette is a futamot, de aztán Juki Cunoda balesete miatt jött a biztonsági autó, így a csapatnál úgy látták legjobbnak, ha kiállnak friss gumikért, és közvetlenül Verstappen mögé térnek vissza.

Az újraindítást követően aztán remek csata bontakozott ki a két pilóta között, hiszen Sainz mindent beleadott, hogy a DRS segítségével valahogy előzési helyzetbe tudjon kerülni, miközben Verstappen arra koncentrált, hogy ellenfelének ne legyen reális esélye.

A spanyol végül nem talált fogást rajta, így meg kellett elégednie egy újabb második hellyel. „Vegyesek az érzéseim. Az első hely igazán közel volt ma, és idén először én voltam a leggyorsabb a pályán.”

„A határokat feszegettem, hogy megpróbáljam nyomás alá helyezni Maxot és talán kierőszakolni belőle egy hibát. Az egész futamon két-három tizeddel gyorsabbak voltunk, de ez nem elég ahhoz, hogy itt előzhess. Egy picivel nagyobb különbségre van szükség.”

„Párszor elég közel voltam. Kár érte, de ezzel egyidőben a pozitívumokat is nézem, mert tudom, hogy ma megvolt a sebességem, otthon éreztem magam az autóban, és a határokig tudtam elmenni Max üldözése közben.”

Az a nagyon vágyott első F1-es siker tehát még várat magára nála, de idei ötödik dobogójával így is közelebb került csapattársához a tabellán, annak pedig Sainz különösen örült, hogy ilyen erős tempót mutatott. A biztonsági autó nélkül érzése szerint ráadásul akár ki is tarthatott volna az élen a futamgyőzelemért.

„Ez magabiztosságot ad a jövőre nézve. Kár, hogy a gyorsaságom ellenére sem jött a győzelem, de ettől még igazán jó volt” – zárta gondolatát Sainz.