hero image

Sainz a mezőny végéről rajtolhat a Francia Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/13 08:17
A spanyol média beszámolója szerint Sainz a Francia Nagydíjon egy negyedik motort kénytelen használni, ami azt jelenti, hogy a mezőny végéről kell majd rajtolnia a futamon. A hír nem teljesen váratlan, miután Ausztriában kigyulladt az autója.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Osztrák Nagydíj drámaian alakult Sainz számára. A spanyol a második helyével a dobogós helyezés felé tartott, de a verseny utolsó szakaszában a Ferrari motorja kigyulladt. A Marca értesülései szerint Sainznak motort kell cserélnie Franciaországban, ezért a rajtrács hátuljáról indulhat majd.

A Ferrari azonban a javított specifikációt csak Spában vagy Monzában vezeti be, ahol Sainz akkor újabb rajtbüntetést kaphat, így nem túl szerencsés pillanatban vesztette el a legutóbbi erőforrását a spanyol.

A Ferrari a jelenlegi motorkészletéből még használhatna büntetés nélkül, de a spanyol lap azt állítja, hogy a többi motor már most is a határon van a futásteljesítményt tekintve. A Paul Ricard pályán ez nem opció.

A Ferrari azt remélte, hogy a nyári szünetet negyedik motor nélkül vészeli át, de ehelyett Sainz most egy új, azonos specifikációjú motort kap, aminek még mindig vannak megbízhatósági problémái. Sainz kiesése a bajnokságra is csapást mért. A spanyol már 75 ponttal van lemaradva Max Verstappen mögött a pilóták bajnokságában. Csapattársához, Charles Leclerchez képest 37 pont a különbség.