hero image
Carlos Sainz / Twitter

Sainz: A TOP3 elérhető lett volna, ha...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/01 11:43
Carlos Sainz a forgalmat okolta a Ferrari gyengére sikeredett időmérője után Ausztráliában. A spanyol pilóta szerint a TOP3 elérhető lett volna a számára.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Kisebb fejlesztésekkel készült a Ferrari az Ausztrál Nagydíjra, azonban ezekből nem sok látszott a helyi idő szerint ma hajnalban megtartott időmérő edzésen. Ezúttal Carlos Sainz volt a jobb pilóta a Maranellói alakulatnál, ám ez a „jobb” teljesítmény is csak az 5. helyre volt elég.

Leclerc még ennél is kedvezőtlenebb rajtpozícióból várhatja holnap a piros lámpák kialvását, hiszen Lance Stroll az idén remek formát mutató Aston Martinnal beférkőzött a két Ferrari közé. A Mercedes eközben feltámadt poraiból, Russell a 2., míg Hamilton a 3. helyre kvalifikálta magát.

Ezzel ismét nehéz helyzetbe került a Ferrari, hiszen Melbourne-ben nem olyan könnyű előzni, ráadásul a versenytempót tekintve az Aston és a Mercedes is erős teljesítményben reménykedik. Sainz azonban felhívta arra a figyelmet, hogy az időmérős helyezések csalókák, hiszen feltartották a mért körén.

„Úgy gondolom, hogy egy tiszta körrel az első háromba kerülhettem volna” – jelentette ki magabiztosan Sainz, aki tehát a forgalmat okolja a Ferrari újabb gyengére sikeredett időmérős teljesítményével kapcsolatban.

„Különböző beállításokat használtunk ezen a hétvégén, holnap pedig meglátjuk, mire leszünk képesek a versenyen. Nem lesz könnyű, de megpróbálunk majd az élen harcolni” – zárta le a gondolatait a spanyol.