hero image

Sainz beismerte, továbbra sem „vezet természetesen” a 2022-es Ferrariban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/25 08:18
Carlos Sainznak idén a hibáin keresztül kell megtanulnia, hogy milyen nehézségekkel jár az F1-75-höz való alkalmazkodás, miután Barcelonában egy újabb megforgást láthattunk tőle.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A spanyol a hetedik körben pördült a kavicságyba a 4-es kanyarnál, miután autóját éppen rosszkor érte egy nagyobb széllökés. A külső körülmények mellett viszont arra is rávilágított, hogy még mindig nem tudja, hogyan tudná kihozni a maximumot a masinából.

„Ez egy teljesen új kihívás a Forma–1-es pályafutásomban, és a megszokottól eltérően kell gondolkoznom, akárcsak vezetnem. Ezekkel a hibákkal van mit megtanulnom, és azon dolgozom, hogy a lehető leghamarabb a dolgok végére járjak.”

„A balszerencse és a saját hibáimnak a kombinációjáról van szó. A jövőben viszont vagy hirtelen vagy apránként, de megfordul majd a szerencsém, ezért csak leszegett fejjel kell mennem tovább.”

Pedig Sainz tavaly remekül tudott alkalmazkodni a ferraris léthez és az akkori modellhez is, idén ez viszont még nem sikerült neki, és ő maga is elmondta, hogy Charles Leclerc-nek egyelőre szimplán jobban fekszik a 2022-es masina.

„Szerintem látni lehet a felvételeken is, hogy még nem vagyok ott az idei autóval. Nem vezetek természetes módon, a kocsi egy kissé izgága számomra. Ez már viszont csak így megy. Vagy megpróbálsz alkalmazkodni, vagy igyekszel egy kicsit jobban az ízlésedre szabni a kocsit.”

„Ezekhez azonban idő, tudás és tapasztalat kell, akárcsak hibák és próbálkozások. Én most éppen ezt a folyamatot élem meg, és megpróbálom minél korábban a magam javára fordítani majd.”

Leclerc rendkívül erős szezonkezdése egyébként csapattársát is lenyűgözte. „Hihetetlen köridőkre képes, és csak csodálni tudom, ahogyan vezet, ezért egyes helyeken megpróbálom őt másolni, míg máshol inkább a saját ízlésemre hagyatkozom. Néha előfordul az ilyesmi, és ilyenkor pilótaként végig kell menned a folyamaton és kihívás elé kell állítanod magad.”