hero image
dppi

Sainz biztos abban, hogy Vasseur jó munkát fog végezni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/15 14:59
„Tudom, hogy jó munkát fog végezni” – mondta Carlos Sainz új csapatfőnökéről, Frederic Vasseurről, aki szerinte motivációt és vérfrissítést hoz a csapathoz.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Ferrari Forma-1-es csapatának pilótája, Carlos Sainz biztos abban, hogy Frederic Vasseur jó munkát végez majd a Scuderia élén. Erről az Estrella Galicia szponzori eseményén beszélt szerdán, hozzátéve, hogy Vasseur érkezése „pozitív változást” hoz.

A Ferrari kedden jelentette be, hogy Vasseur veszi át a csapat irányítását a januárban távozó Mattia Binottótól. Vasseur az elmúlt hat szezonban a Saubert vezette, mely az elmúlt négy évben Alfa Romeo néven szerepelt, előtte rövid ideig a Renault-nál dolgozott, de még 2016 vége előtt elhagyta őket.

Sainz elárulta, hogy már beszélt is Vasseurrel, miután bejelentették kinevezését. Korábbról már ismerték egymást, a csapatfőnök rövid ideje alatt a Renault-nál megpróbálta leigazolni a spanyolt, aki 2017-ben váltott is, majd a McLarenhez és a Ferrarihoz ment.

„Ha valaki új érkezik, az mindig különösen motivált, mivel ő maga is jól akar teljesíteni és azt szeretné, ha a csapat is jó lenne. Időt kell neki adni, hogy lássa, hogy működik a csapat és min kell változtatni. A Ferrari nagyon nagy, szóval ez idő lesz és nem fog egyik napról a másikra menni” – kommentálta Sainz Vasseur leigazolását.

Hozzátette azonban: „Nagyon jó dolgokat hallottam róla. Személyesen ismerem, már a Renault-hoz is el akart vinni annak idején. Tegnap beszéltem vele, felhívtam, először beszéltünk úgy, hogy egy csapatnál dolgozunk. Tudom, hogy jól fog teljesíteni.”

Vasseurt azzal a céllal igazolták le, hogy megszerezze a csapat első bajnoki címét 2008 óta. Bár 2022-ben két és fél évet követően először szereztek futamgyőzelmet, végül nem tudtak komoly ellenállást tanúsítani a Red Bull ellen.

Sainz a Brit Nagydíjon először állhatott fel a dobogóra, de az év elején nehezen békélt meg az F1-75-tel, amit jól mutat, hogy a 22 versenyből hatot nem tudott befejezni. Ötödik lett végül a bajnokságban, 62 ponttal Charles Leclerc mögött, aki a második helyen végzett.