hero image

Sainz csak másodhegedűs a Ferrarinál? Marko szerint igen!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

FORMA-1

Ezért szakított a Haas Schumacherrel...

Motorsport.hu
2022/04/03 08:18
Dr. Helmut Marko szerint a Red Bull és a Ferrari is alkalmaz pilótasorrendet csapaton belül, ami egy eléggé nyílt és őszinte kijelentés az osztrák csapat tanácsadójától.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Marko a onestopstrategy.com szerint nyíltan kijelentette, hogy a Red Bullhoz hasonlóan a Ferrari is alkalmaz egy ki nem mondott pilótasorrendet. Szerinte ugyanis Carlos Sainz feladat pontosan ugyanaz, mint Sergio Perezé náluk: támogassa csapattársát a világbajnoki küzdelemben.

A Ferrari ragaszkodik ahhoz, hogy Carlos Sainz egyenrangú Charles Leclerc-rel, de Marko szerint ez korántsem így van, hiszen Leclerc vezeti a bajnokságot és kiváló formában versenyzik.

„Tavaly Sainz legyőzte Leclercet, de idén Leclerc remek formában van. Ez azt jelenti, hogy nem számíthatunk Sainz támogatására, hiszen az ő helyzetük ugyanaz lesz, mint a miénk - nyilvánvalóan van egy első számú pilóta” – utalt arra Marko, hogy egy csapaton belüli harc csak segítene a Red Bull helyzetén, hiszen fontos pontokat rabolnának el egymástól.

A 78 éves osztrák szakember szerint azonban nincs okuk a panaszra, hiszen kiváló formát mutat saját csapatuk is, de az olaszok idén komoly kihívást jelenthetnek Leclerc vezetésével: „Szerintem jó helyzetben vagyunk, de a Ferrarival egy teljesen egyenrangú ellenfelünk van. Leclerc abszolút hibátlanul vezet ebben a szezonban, szóval izgalmas év lesz” - tette hozzá.