hero image

Sainz elmondta, mikor alkalmazhat csapatutasítást a Ferrari

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/03/24 08:20
A Ferrari pilótája, Carlos Sainz azt nyilatkozta, hogy alapvetően szabadon harcolhatnak egymással Charles Leclerc-rel, de hozzátette, mi kell ahhoz, hogy mégis „csapatutasítás” érkezzen, vagyis az egyik pilóta segítse a másikat.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Ferrari szempontjából nem is indulhatott volna jobban a Forma-1 2022-es szezonja, ugyanis Charles Leclerc győzött, Carlos Sainz a második helyen végzett, így nem meglepő módon a nemzetközi sajtó is elismerően írt a Scuderiáról.

Az eddig látottak alapján pedig úgy tűnik, idén harcban lehet a Ferrari a világbajnoki címért, Sainz pedig azt mondta, a csapat szabadon engedi, hogy harcoljanak Leclerc-rel, de ha az egyikük elhúz a pontversenyben, akkor módosul a helyzet.

„A csapat megengedi nekünk, hogy versenyezzünk egymással. Nyilvánvalóan ha valamelyikünk kiemelkedik és előnyt szerez a pontversenyben, akkor a másik segíteni fogja őt a világbajnoki harcban.”

„Minden csapatnál ez a helyzet, az a fő, hogy mi is részt vegyünk a bajnoki harcban. Az ideális helyzet az lenne, ha mi ketten harcolhatnánk a címért, a többi csapat felől érkező nyomás nélkül. Természetesen meg akarom szerezni a világbajnoki címet” – idézte Sainzot a PlanetF1 a spanyol rádióműsor, a The Great Match of COPE alapján.

Az egyelőre F1-es győzelem nélkül álló Sainz azt is kiemelte, nem írhatják le a riválisaikat, ő pedig szeretné világbajnoki címmel zárni az első évét egy „bajnokesélyes” kocsiban.

„Még ha sikerült is mindkét autónkkal a dobogón nyitnunk, senkinek az esélyeit sem becsülhetjük alá. A Mercedes vissza fog térni, Max Verstappennek pedig volt esélye a győzelemre.”

„Éppen ezért azt gondolom, hármas küzdelem fog folyni a világbajnoki címért. Továbbra is fókuszálnunk kell, és megfelelően fejlesztenünk az autónkat. A Mercedes és a Red Bull is gyorsan fog fejlődni.”

„Én megpróbálom élvezni ezt az évet. Ez az első szezon, amelyben látszólag egy bajnokesélyes autót vezethetek. Próbálok részt venni a harcban, ami szerintem szórakoztató is lesz” – fogalmazott a spanyol.