hero image

Sainz és Verstappen a nagy vesztesei az FP2-nek Miamiban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2022/05/07 08:20
Carlos Sainz és Max Verstappen voltak a nagy vesztesei a Miami Nagydíj második szabadedzésének. A Ferrari pilótája hibázott, a holland Red Bull-ja viszont feladta a harcot. George Russell volt a leggyorsabb.

A körülményekhez képest kalandos első szabadedzés után gyorsan kiderült, hogy az FP1-ben hibázó Valtteri Bottas biztosan nem tud majd kört teljesíteni a második gyakorláson, de a Red Bull is váltót cserélt elővigyázatosságból Max Verstappen autójában, miután a holland közelebbről is megismerkedett a betonfallal délelőtt.

Míg az első szabadedzésen a legtöbben a lágy keverékű abroncsokkal kísérleteztek, addig helyi idő szerint délután rendezett FP2-n a közepesek kerültek elő, és nem is rohantak a pilóták azonnal a pályára.

Az első említésre méltó esemény a Haas F1 Team háza táján történt, ugyanis előbb Mick Schumacher, majd Kevin Magnussen autóján vált le az oldaldoboz egyik lemeze, ráadásul mindkét pilóta esetében az ellentétes oldalon.

A versenyzők továbbra is igyekeztek megtalálni a floridai aszfaltcsík határait, így többen is megismerkedtek a bukótérrel, Sergio Perez pedig egy komolyabb balesetet előzött meg, amikor sikerült megfognia az RB18-ast.

Az edzés első harmadához érkezve Carlos Sainz Jr. miatt kellett megszakítani az edzést, a Ferrari pilótája nem volt elég óvatos, és alaposan összetörte az autó hátulját. A spanyol a rádión elismerte, hogy ő hibázott, és már nem is tudott visszatérni a pályára.