Carlos Sainz borzasztó hétvégét futott, hiszen csak a kilencedik helyre kvalifikálta magát, majd kiesett a futam elején. Ezzel szemben a garázs túloldalán Charles Leclerc a kvalifikációt, a futamot és a futamon futott leggyorsabb körért járó plusz egy pontot is behúzta.

Az Ausztrál Nagydíj egy felejthető hétvége volt Carlos Sainz számára. A spanyol a kvalifikáción elért mindössze kilencedik hely után már a futam harmadik körében kiesett saját hibája miatt. Sainz szerint a hétvégi hibák nem fordulhatnak elő még egyszer.

Sainzot a többen is megelőzték, miután a spanyol úgy döntött, hogy a kemény gumikon indul. Azonban egy másik problémával is szembesült, számolt be a Sky Sportsnak.

„Nem vagyok biztos benne, hogy rossz döntés volt a kemény gumikon rajtolni. Hibáztam, mert rosszul ítéltem meg a tapadást. Ma megint gondjaink voltak a kormánnyal. Egy perccel a felvezető kör előtt kellett kicserélnünk a kormányt, és néhány kapcsoló nem volt megfelelően elhelyezve. Ez azt jelentette, hogy a rajtnál problémáim voltak.”

A gumik felmelegítése idén csak még nehezebbé vált. Sainz túl gyorsan akart felzárkózni, de nem melegítette fel eléggé a gumikat. Ennek következtében megpördült és beragadt a kavicságyba. „Nem volt tökéletes hétvége. Tulajdonképpen katasztrofális volt, és tanulnunk kell belőle."

„Biztosítanunk kell, hogy ne kövessük el újra ezeket a hibákat a garázsomban. Van egy autónk, amivel minden futamot meg tudunk nyerni. A mai kormány-problémának nem szabadna megtörténnie" - mondta Sainz.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL