hero image

Sainz felháborítónak tartja, hogy más esetekben még csak vizsgálat sem folyik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/04 08:21
Carlos Sainz a Monacói Nagydíj után a Speedweek.com-nak elárulta, hogy elégedetlen a versenybizottság ítéleteivel. A spanyol szerint nem mindig járnak el tisztességesen a Ferrarival szemben.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az olasz csapatot 25 ezer eurós büntetéssel sújtották a szombat délutáni kvalifikáción. Ennek oka Sainz vezetési magatartása volt, aki a stewardok szerint jogtalanul állt Lance Stroll útjába, amiért szintén megkapta szezonbeli harmadik büntetését.

Sainz valamelyest elismeri, hogy hibázhatott a kvalifikáció során, de nem érti, hogy máskor miért nem kaptak büntetést a versenyzőtársai. Úgy véli, hogy a versenyigazgatóság kettős mércét alkalmaz, ezért egyenesebbnek kellene lenniük és következetesebb döntéseket kellene hozniuk a jövőben.

„Abbahagytam a számolást, hogy hányszor akadályoztak Monacóban. Amit nem értek, hogy a Ferrarit miért büntették meg 25 ezer euróra az edzésen egy általam okozott szabálytalanságért. Vállaltam a felelősséget, és bocsánatot kértem Strolltól, de egyszerűen nem értem, hogy más esetekben miért nem történik legalább vizsgálat, nemhogy megbüntessenek valakit” – mondta Sainz.

A spanyol egyébként kiváló hétvégét futott, ugyanis a vasárnapi nagydíjon a második helyen végzett úgy, hogy a pole-ból induló csapattársa, Charles Leclerc csak negyedik lett. Sainz maga mögé utasította Max Verstappent, míg a monacói győzelmet a másik Red Bullos Sergio Perez szerezte meg.