hero image

Sainz idén könnyebben viseli a megbízhatósági gondokat, de…

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/07/16 08:22
Carlos Sainz arról beszélt, hogy hiába vannak a Ferrarinak megbízhatósági problémái a 2022-es motorral, mivel annak teljesítménye igazán jó, ezért inkább preferálja ezt a verziót azzal szemben, hogy legyen egy lassabb autója megbízhatóbb erőforrással.

Sainz és az Alfa Romeo kínai újonca, Csou Kuan-jü azok, akik idén eddig legtöbbször, szám szerint négyszer estek már ki, erre pedig nem lehet büszke a Ferrari, hiszen legtöbbször valamilyen motorral kapcsolatos technikai probléma lépett fel náluk.

A spanyol versenyző ausztriai nullázása ráadásul elég látványosra sikeredett, miután autójában kigyulladt a motor, ami komoly károkat okozott, és nem volt könnyű a mentési folyamat sem. Sainz azonban Azerbajdzsánban még arról beszélt, hogy miért nem tartja annyira fájónak idén ezeket a gondokat.

„Csapatként továbbra is motiváltak és egységesek vagyunk. Most egy kisebb hullámvölgyben vagyunk, de ha belegondolok, hogy milyen lépést tettünk idénre a motorral, akkor én inkább fogadom el ezt a helyzetet, mint egy megbízható, de lassabb hajtóegységet.”

„Szerintem remek munkát végeztünk ezzel a motorral, és ugyan most vannak nehézségek, de biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk őket oldani.” Azóta persze Sainz Ausztriában ismét feladott egy futamot műszaki hiba miatt, ezt pedig már a korábbi pozitivitása ellenére is nehéz volt lenyelnie.

„Elég nehéz most megtalálni erre a szavakat, mert egyértelmű, hogy egy-kettő lehetett volna ebből. Erős tempót futottam ma, főleg a kemény gumikon. A kopás mértéke jelentős volt, de mi jól menedzseltük. Az utolsó etapban is jónak éreztem mindent, de aztán nyilván jött a probléma.”

„Azért is nehéz most feldolgozni ezt az eredményt, mert értékes pontokat veszítettem én és a csapat is mindkét bajnokságban.”

A Ferrarinak ezek után most már tényleg muszáj lenne javítania a mebízhatóságon, ha esélyt akarnak adni maguknak a Red Bull utolérésére, máskülönben Sainz vélhetően már azt fogja kívánni, hogy bárcsak egy lassabb erőforrása lenne, amellyel legalább be tudja fejezni a futamokat.