hero image

Sainz: Idén végre fairebb lesz az időmérő!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/03/18 08:57
A Ferrari-pilóta Carlos Sainz üdvözli a Forma-1-es szabályváltoztatást, mely szerint mostantól nem azzal a keverékkel kell rajtolnia a Q3-ba jutó versenyzőknek, amellyel továbbjutottak a Q2-ből.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

2014 és 2021 között élt az a gumiszabály, amely szerint minden Q3-ba jutott versenyzőnek azzal a szett gumival kell indulnia a futamon, amivel továbbjutottak a Q2-ből. Ezzel a „nagyok” dolgát próbálta megnehezíteni a sport.

Viszont sok kritika érte a szabályt amiatt, hogy inkább a Q3-ból éppenhogy kimaradó pilóták kerülnek vele előnybe a Q3 második feléhez képest, 2022-re pedig dobták a gumiszabályt.

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz a Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy üdvözli a módosítást:

„Szerintem ezzel fairebb lesz az időmérő. Az egyetlen negatív dolog valószínűleg az lesz, hogy az egy és két kiállás határán lévő versenyeken, valószínűleg mindenki a keményebb keverékre fog voksolni, és ezzel könnyebb lesz az egykiállásos stratégia megvalósítása.”

„Hiszen így meglesz a lehetőséged arra, hogy például a közepes gumikon rajtolj, ráadásul nem is használt, hanem új gumikról van szó! Ez az egyetlen hátrány. De boldogan írom alá ezt a hátrányt, mert ezzel sokkal fairebb lesz a verseny, és bizonyos szempontból mindenki egyenlő lehetőségekkel rajtol” – mondta a Ferrari pilótája.