hero image

Sainz kritikusan áll az FIA-hoz a pénteki balesete után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/09 08:22
Carlos Sainz és Esteban Ocon nagyon hasonló balesetet élt át Miamiban a pénteki és a szombati napokon. A Ferrari spanyol versenyzője a saját bukása után felhívta az FIA figyelmét a veszélyre, azonban ezután nem történt intézkedés, így Ocon hasonlóan pórul járt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Esteban Ocon nem tudott részt venni a Miami Nagydíj szombat esti kvalifikációján. A francia a harmadik szabadedzésen a falnak ütközött, és az Alpine nem tudta összerakni az autóját. Carlos Sainz együttérzett a versenyzőtársával, mert a spanyolnak sem volt hibátlan versenyhétvégéje. 

Sainz nagyon hasonló balesetet élt át pénteken. A Miamiban rendezett hetvége első napján Sainznak szinte teljesen ugyanúgy csapta falhoz az autót, mint szombaton Ocon. A Ferrari versenyzője ezért a Sky Sportsnak adott beszélgetésben hangsúlyozta, hogy az FIA-nak tennie kell valamit a veszély csökkentése érdekében.

„Sajnálom, hogy kritikus vagyok, de pénteken azt mondtam az FIA-nak, hogy a második fokozatban történt ütközésemet nem éreztem olyan keménynek, de szombaton már fájt a nyakam, és mondtam nekik, hogy tegyenek tecpro-t, mert ez egy kemény fal, és ezután Esteban is ütközött, és biztos vagyok benne, hogy ő is érezte" - mondta Sainz.

A balesetekkel kapcsolatban rengeteg kritika érte az FIA-t, de azt hozzá kell tenni, hogy bőven volt mit tenniük a pálya biztosítása érdekében, ugyanis Miamiban több ponton is vérzett a pálya biztonsága. A 17-es kanyart a hétvége során kétszer kellett újraaszfaltozni, mivel az autók rendre tönkretették az aszfaltot.