hero image

Sainz: már nem gondolok a világbajnoki cím megszerzésére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/06/18 08:58
A Ferrari spanyol pilótája a Marcának nyilatkozta elismerte, nem sok esélye maradt a világbajnoki cím megszerzésére, ezért új célokat tűzött ki a 2022-es idény további részére.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Bár még csak nyolc versenyhétvége telt el a 2022-es Forma-1-es szezonból, Carlos Sainz egyelőre nem lehet boldog. A spanyol abban reménykedett, hogy mostanra már futamgyőzelmet ünnepelhet, ehhez képest három futamot is fel kellett adnia egyéni hiba, vagy technikai probléma miatt.

Bakui kiesését követően immáron 67 egység a lemaradása az egyéni pontversenyben vezető Max Verstappen mögött, a Marca pedig arról kérdezte, gondolkodik-e még a világbajnoki cím megszerzésén.

„Nem, nem igazán, ilyen értelemben a hozzáállásom egy kicsit megváltozott, a sorozatos nullázásokkal nagy hátrányt szedtem össze. Nem éreztem magam elég jól az autóban ahhoz, hogy pole pozíciókért, futamgyőzelmekért harcoljak, emiatt pedig talán túl sokat hibáztam“ - ismerte el Sainz.

Ezzel együtt kiemelte, idén is megragad minden lehetőséget, hogy futamokat nyerjen, de azt is bevallotta, türelemre lesz szüksége ahhoz, hogy a Forma-1 új korszakában a csúcsra jusson az autóval.

„Mindig is az állandóság volt az egyik legnagyobb erősségem, ki tudtam várni a pillanataimat. A szezonok végén mindig is jól teljesítettem, szóval azt hiszem, idén egy kicsit türelmesebbnek kell lennem és meg kell várnom, amíg összhangba kerülök az autóval, hogy száz százalékosan tudjak támadni“ - magyarázta a pilóta.

„Persze, ha úgy érzem, mint például Monacóban, akkor megpróbálom megszerezni a győzelmet, mert ott például nyerhettem volna, ha nem ragadok be Latifi mögé, de összességében az autóval való összhanghoz kell igazítanom a céljaimat és a kockázatot“ - zárta Sainz.