hero image
dppi

Sainz: Mindenki számára jó, hogy Vasseur jóban van Leclerc-rel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/10 20:29
Carlos Sainz elmondása szerint nem aggódik amiatt, hogy az újdonsült Ferrari-főnök Frederic Vasseur jó kapcsolatot ápol a csapattársával, és biztos benne, hogy jól ki fognak jönni egymással.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A távozó Mattia Binotto helyére Frederic Vasseur érkezett a csapatfőnöki posztra, aki 2022-vel bezárólag az Alfa Romeónál töltötte be ezt a pozíciót, 2018-ban pedig Charles Leclerc csapatfőnöke volt az istállónál.

Emiatt elindultak olyan feltételezések a sajtóban, hogy Vasseur első számú pilótává „nevezheti ki” Leclerc-t, Sainz szerint viszont a Leclerc-Vasseur kapcsolat csak jót jelent a Ferrari szempontjából:

„Nem aggódom amiatt, hogy korábban már együtt dolgoztak. Biztos vagyok benne, hogy jól ki fogunk jönni egymással, és hogy elégedett lesz velem, amikor látja, milyen kapcsolatot ápolok a csapattal és Charles-lal.”

„Szerintem a Leclerc-rel való kapcsolata segíteni fogja őt abban, hogy hamar beilleszkedjen a csapatba, ami mindenki számára jó dolog” – mondta Sainz az Autosprintnek adott interjújában.

Bár Vasseur-nek nincs F1-es topcsapatnál töltött tapasztalata, Sainz azt mondta, szerinte ő a megfelelő személy a Scuderia vezetésére, és hamarosan teljes gőzzel belecsapnak a munkába:

„Azok alapján, amit hallottam róla, és amennyire ismerem, ő a megfelelő személy a csapatfőnöki posztra. A paddockban is mindenki ismeri, és biztos vagyok benne, hogy jó munkát fog végezni.”