hero image
dppi

Sainz nagyon nem örül a róla szóló pletykáknak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/04/21 14:29
A Ferrari Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz nem örül annak, hogy „megalapozatlan és kitalált” hírekben kötik őt az Audihoz 2026-tól.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A német gyártó éppen következő generációs erőforrását fejleszti a Forma-1-be, amivel 2026-ban szállnak be a sorozatba a hamarosan az ő felügyeletük alá kerülő Sauber oldalán. Korábban a projektet vezető Adam Barker azt mondta, még korai az akkori pilótapárosukról beszélni.

A sajtóban azonban múlt héten megjelentek olyan hírek, miszerint Sainz áll az élen a potenciális jelöltek között, vélhetően ebben az is közrejátszik, hogy édesapja, idősebb Carlos Sainz a német gyártó ralisa. Fia azonban a Marcának nyilatkozva elárulta, nincs elragadtatva a hírektől:

„Nem értem, miért beszél mindenki arról, hogy mi lesz 2026-ban, amikor még 2025-re sincsen szerződésem. Eléggé dühítő, amikor ilyen alaptalan, valaki által kitalált pletykák kezdenek el keringeni az emberről.”

Sainz első futamgyőzelmét a Ferrarival szerezte tavaly, de a 28 éves versenyző idén a csapat viszonylagos alulteljesítését nyögi 2023-ban, csapattársával, Charles Leclerc-rel együtt. Ennek ellenére hosszú távra tervez Maranellóban és bízik abban, hogy hűsége kifizetődik majd: „A szándékom az, hogy még sok évig a Ferrarinál maradjak.”