hero image

Sainz nem aggódik Leclerc és Vasseur jó kapcsolata miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/03 06:59
Charles Leclerc és a Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur korábbról már jól ismeri egymást, hiszen együtt dolgoztak a Saubernél. Az olaszok másik versenyzőjét, Carlos Sainzot ez azonban látszólag egyáltalán nem zavarja.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A Ferrari élén főnökváltás történt 2023-ra, hiszen Mattia Binottónak mennie kellett, helyére pedig az Alfa Romeo eddigi vezetője, Vasseur került. Leclerc pedig, aki már a hatodik Forma–1-es idényének fog nekivágni, 2018-as újoncéve alkalmával ment a svájci alakulatnál.

A monacói emellett 2016-ban az ART-tal nyerte meg a GP3-as bajnokságot, annak a csapatnak az egyik társalapítója pedig éppen Vasseur volt. Ezek alapján tehát sokakban talán felmerülhet a kérdés, hogy Leclerc nem kap-e majd kedvezményezett bánásmódot a Ferrarinál Vasseurtől.

Sainz most az Autosprintnek ezzel a témával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem aggódik amiatt, hogy a márkatársa és az új főnöke már jól ismerik egymást. „Nem félek ettől, mert nem a nulláról fogok indulni.”

„Biztos vagyok abban, hogy jól kijövök majd vele, és elégedett lesz, amikor látja, hogyan dolgozom, és hogy milyen a kapcsolatom a csapattal és Charles-lal. A meglévő ismeretsége Leclerc-rel ráadásul szerintem még előnyös is lesz, mert meggyorsíthatja számára a beilleszkedési folyamatot.”

Sainz egyébként arról is meg van győződve, hogy újdonsült főnöke sikeres lesz majd a Ferrari élén, és jó irányba fogja majd terelni az alakulatot. „Abból, amit hallottam, és ahogyan én ismerem őt, szerintem ő a megfelelő ember a munkára.”

„Mindenki ismeri őt a paddockban, és biztosan jól fog teljesíteni. Biztosan lesz egy alkalmazkodási folyamat, de Fred jól ismeri a Forma–1-et és a Ferrarit. Most jön egyfajta előkészületi periódus, utána pedig teljes sebességgel munkához látunk.”