Ha nem is sokkal jobb volt a Ferrari spanyol versenyzőjének reakcióideje az Ausztrál Nagydíjon, mindezt nem 100%-os formában prezentálta.

Az, ami az Ausztrál Nagydíjon történt, ismét nagy közönséget vonzott a tévék elé és a médiában. Sokan kárörvendő módon reagáltak, amikor Max Verstappen elvesztette az első helyét, és úgy tűnt, ebből még egy jó csata is lehet. Általában ahhoz szoktuk hozzá, hogy Max elhúz az elején, már a rajtnál, de most másképpen alakult.

Ráadásul az a Sainz előzte meg, aki nemrég még a műtőben feküdt, most pedig futamot nyert. Nagyban közrejátszott ebben az is, hogy Verstappen alatt a Red Bull megadta magát, és nullázott. Már soha nem tudjuk meg, hogy mekkora verseny alakulhatott volna ki az első helyért, de nem kizárt, hogy nem kicsi.

Sainz erején felül teljesített, amit senkinek nem kell magyarázni, hiszen már az időmérő edzésen is nagyot ment. Műtét ide vagy oda, kibírta a volán mögött a fájdalmakat, a nem túl kényelmes helyzetet, majd megnyerte a futamot. Mindezt úgy, hogy Leclerc teljesen egészséges volt, akárcsak Pérez a másik Red Bullal.

Ez furcsa is lehet, de inkább Sainz tehetségét bizonyítja, aki kihozta magából a maximumot. Sok tartalék lehet még benne, és lehetséges, hogy ez a műtét csak többet és többet hoz majd ki belőle. Legalábbis egyelőre úgy tűnik, és nagyban növelte az értékét az ausztrál futamon, akár visszatérhetne a Red Bullhoz is.

A rajtja is sima volt, látható a felvételen, hogy jobb reakcióidővel indult el, majd szép lassan megérkezett a Red Bullra. Sok nem kellett neki az előzéshez, ami ugyancsak látványosra sikeredett, majd jött a dráma. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogyan alakul a folytatás, mert a Ferrari talán éledezni kezdett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL