Carlos Sainz új szerződést írt alá a Ferrarinál, amely 2024-ig köti a spanyolt az olasz csapathoz. A Ferrari versenyzője nagyon boldog volt a bejelentés után.

Sainz elég sok csapatot megjárt már Forma-1-es pályafutása során. A Toro Rossónál kezdte, majd a Renault-hoz került kölcsönbe, később a McLarennél kapott lehetőséget, és két sikeres év után, 2021-ben átigazolt Ferrarihoz. A spanyol lenyűgözte az olasz csapatot, ezért a 2024-es szezonig szóló hosszabbítást ajánlottak neki.

A spanyol kiváló első szezont futott Charles Leclerc mellett, sőt le is győzte monacói csapattársát, annak ellenére, hogy a 2021-es év sem indult gördülékenyen a számára. Az autó megismerése és néhány akadály leküzdése után azonban magára talált. Idén egyelőre nem tudta még felvenni a lépést csapattársával, aki már két győzelmet aratott és vezeti a bajnokságot.

„Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet a Scuderia Ferrarival. Mindig is azt mondtam, hogy nincs jobb Forma-1-es csapat, amelyiknél jobb versenyezni, és több mint egy év után, amit velük töltöttem, megerősíthetem, hogy ezt a versenyruhát felvenni és ezt a csapatot képviselni egyedülálló és összehasonlíthatatlan. Az első szezonom Maranellóban szilárd és építő jellegű volt, az egész csapat együtt fejlődött. Ennek a sok munkának az eredménye jól látható volt az eddigi szezonban" - mondta Sainz a sajtóközleményben.

„Úgy érzem, megerősített ez az újbóli bizalomnyilvánítás, és most már alig várom, hogy beüljek az autóba, hogy a legjobbamat nyújtsam a Ferrarinak, és bőven adjak okot a rajongóknak a szurkolásra. Az F1-75-ös bizonyítja, hogy az élmezőnybe tartozik, ami lehetővé teheti számomra, hogy a pályán hajszoljam a céljaimat, kezdve azzal, hogy megszerezzem első Forma-1-es győzelmemet” – tette hozzá.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL