hero image

„Sainz olyan volt, mint egy béna kacsa!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

FORMA-1

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj és Verstappen nagy győzelme

FORMA-1

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Motorsport.hu
2022/05/15 15:49
A korábbi F1-es pilóta Jan Lammers kritizálta a Ferrari versenyzőjét, Carlos Sainzot, amiért a spanyol szerinte egyszerűen hagyta, hogy megelőzze őt Max Verstappen a Miami Nagydíjon.
Ajánlott Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Bár a Ferrari indulhatott az első rajtsorból a Miami Nagydíjon, végül mégis Max Verstappen tudott győzni Charles Leclerc és Carlos Sainz előtt. A győzelmében fontos szerepet játszott, hogy már a rajtnál fel tudott jönni a második helyre, így csak egy Ferrarit kellett „levadásznia” az első kör után.

Verstappen honfitársa, a korábbi F1-es pilóta Jan Lammers pedig úgy gondolja, hogy sokkal jobb munkát kellett volna végeznie Sainznak a rajtnál, ugyanis nem igazán nehezítette meg Verstappen dolgát a spanyol:

„Carlosnak sokkal kevesebb helyet kellett volna hagynia Maxnak, mert ha Maxnak beljebb kellett volna mennie, akkor nagyon kevés tapadása maradt volna. Nagyon furcsa volt látni, hogy Carlos egyszerűen hagyta, hogy megelőzze, mint egy béna kacsa. Ennél jobban kellett volna figyelnie” – mondta a korábbi F1-es pilóta Sainzról a NOS podcastjében.

5 fordulót követően a pontversenyben Leclerc áll az élen, aki 19 ponttal előzi meg Verstappent, míg Sainz nem lehet teljesen elégedett, hiszen már 51 pontra van Leclerc-től, és csak az ötödik.