hero image

Sainz: szükségünk lesz egy kis segítségre a Red Bulltól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/29 08:59
A Ferrari spanyol pilótája a Magyar Nagydíj előtt arról beszélt, ha meg akarják nyerni a világbajnokságot, ahhoz a Red Bullnak is fontos pontokat kell veszítenie a szezonból hátralévő tíz versenyhétvégén.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A maranellóiak pilótái kifejezetten szenvedtek eddig a 2022-es szezonban a megbízhatósági problémáktól, Sainz és Charles Leclerc egyaránt két alkalommal kényszerült idő előtt feladni futamot a Ferrari meghibásodása miatt.

Ha mindez nem lenne elegendő, a versenyzők többször is egyéni hibákat vétettek, ami összességében a Red Bull 82 pontos konstruktőri előnyéhez vezetett, míg az egyéni pontversenyt Max Verstappen vezeti 63 egységgel Leclerc előtt.

Sainz lemaradása 89 pont a holland mögött, de a spanyol továbbra is bízik abban, hogy nem behozhatatlan. „Azt hiszem, egyértelmű mit kell tennünk. Meg kell nyernünk minden futamot“ - fogalmazott Sainz a Sky Sportsnak a Hungaroringen.

„A két csapat között nagy csata zajlik, ami szerintem az év végéig tart. Persze, egy bizonyos ponton szükségünk lesz a Red Bull segítségére, néhányszor ki kellene esniük. Amíg nem lehetetlen a bajnoki cím megszerzése, addig hinned kell benne“ - fogalmazott a spanyol.

A Ferrari versenyzője arról is beszélt, hogy esze ágában sincs pihenni a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben. „Aki ismer, az tudja, hogy nem fogok a tengerparton heverészni. Nem érdekel a pontkülönbség, minden egyes hétvégén meg akarok próbálni tökéletes teljesítményt nyújtani“ - tette hozzá Sainz.