hero image

Sainz több pihenést szeretne a hétvégéken

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/09 08:23
Ha Carlos Sainzon múlna, megváltoztatná a sprinthétvégéket. A spanyol szerint a Forma-1-nek változtatnia kellene a formátumon, és azt mondja, a pilóták már tárgyalnak a FOM-mal és az FIA-val a lehetséges változtatásokról.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Forma-1-ben 2021 óta vannak sprintfutamok a naptárban. A tavalyi évhez hasonlóan 2022-ben is három sprint hétvégét terveznek, az elsőt Imolában tartották. Jövőre azonban már hat sprintverseny lehet, amely újabb kihívásokat jelenthet a csapatok és pilóták számára.

Sainz szerint az F1-es pilóták számára túlságosan zsúfoltak a hétvégék, ezért a versenyzők tárgyalásokat folytatnak a FOM-mal és az FIA-val a változtatásokról. Sainz a MotorsportWeek.com szerint azt mondta, hogy rengeteg lehetőség van a változtatásra, mindezt a naptár további bővítése mellett.

A spanyol kiemelte, hogy nem számoltak azzal, hogy a zsúfoltabb napok mennyi plusz terhelést jelenthetnek a pilóták számára. „De valamilyen oknál fogva, amire talán nem számítottunk idén, a csütörtök és a péntek is sokkal hosszabb lett a versenyzők számára” – mondta Sainz.

Sainz szerint a versenyzőknek az eddigiekhez képest jóval több időt kell tölteniük a médiával, és egyre több programot is terveznek egy-egy hétvége alatt. Mindezt úgy, hogy közben az F1-es naptár folyamatosan bővül. „Szóval, meg kell találnunk a módját, hogy ezt mondjuk úgy, hogy hatékonyabban kontrolláljuk" - zárja a Ferrari versenyzője.