hero image

Sainznak jobban fáj, hogy egymás után jönnek a kiesések

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2022/04/28 08:59
Carlos Sainznak fájdalmasan indult a szezon. A spanyol Bahreinben és Szaúd-Arábiában egy ígéretes második, illetve harmadik hellyel kezdett, de aztán a dolgok rosszul alakultak. Két korai kiesés miatt az utolsó két nagydíjon a pálya széléről nézte végig a futamokat. Ez eléggé fájdalmas a spanyolnak, erről a Soymotor.com-nak beszélt.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A további kiesések elkerülése mellett egy olyan csapattárssal is meg kell küzdenie, aki jól teljesít. Charles Leclerc ugyanis még mindig messze a világbajnoki tabella élén áll, és úgy tűnik, hogy ebben a szezonban Max Verstappennel döntik majd el, kié lesz a világbajnoki cím.

„Ez nagyon egyszerű. Ausztráliában teljesen hibás voltam, Imolában pedig, miután megnéztem a videót, úgy gondolom, hogy semmit sem tehettem volna, hogy nagyobb teret adjak Danielnek, így két teljesen különböző incidens, nagyon hasonló eredménnyel” – mondta Sainz.

Sainz jelenleg elsősorban a saját teljesítményével foglalkozik. „Az a nehéz az egészben, hogy egymás után jönnek a kiesések. Ez jobban fáj, de remélhetőleg a szezon első részében ezt magunk mögött hagytuk, és elkezdhetünk az év hátralévő részére koncentrálni" - mondta a versenyző az interjúban a kiesésekről.

Emerson Fittipaldi a hét elején úgy nyilatkozott, hogy Leclerc és Sainz bizonyítási vágya egyelőre túl nagy, ami miatt túl nagy nyomás nehezedik rájuk. A brazil szerint ezért fontos, hogy az olasz csapatnak sikerüljön mindkét versenyzőt nyugodtabban pályára küldeni, ugyanis a Ferrari nem engedheti meg magának, hogy fontos pontokat, esetleg teljes versenyeket dobjon el.