hero image

Saját versenypályája lehet Valtteri Bottasnak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/04/27 09:29
Valtteri Bottas beszállhat a Kymi Ring felvásárlásába, így a finn Forma-1-es pilóta egy nemzetközi versenypálya tulajdonosa lehet.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A Kymi Ring 2019-ben nyílt azzal a céllal, hogy 2020-ban már vendégül lássa a MotoGP mezőnyét, azonban a koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elhalasztották a futamot.

2022-ben sem látott sok versenyzést a pálya, miután részben az Oroszország ukrajnai inváziójával keletkező „geopolitikai konfliktus” miatt ismét nem fogadtak nemzetközi versenysorozatokat és csődbe ment a pálya.

A finn IS-nek Bottas elismerte, hogy ő is csatlakozhat a pálya új tulajdonosi köréhez, azonban még időt kért a lehetőség tanulmányozásához.

„Beszéltem már vevőjelöltekkel arról, hogy én is a Kymi Ringbe fektetnék” – mondta Bottas. „Ehhez azonban először látnom kéne, hogyan valósulnának meg bizonyos elképzelések.”

„Szerintem még életet lehetne lehelni a Kymi Ringbe, de mindenesetre óriási szégyen lenne, ha senki nem használna ki egy elkészült pályát.”

A Kymi Ring az FIA 1-es licencével is rendelkezik, így papíron képes lenne a Forma-1 fogadására is, azonban jelenleg nem célja az F1-nek egy finn futam vagy a versenynaptár európai bővítése.