hero image
X/Andretti Global

Sajtóhír: az FIA az F1 visszautasítása ellenére is együttműködik az Andrettivel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2024/04/12 09:05
Január végén érkezett a hír, hogy a Forma–1 elutasította az Andretti Global jelentkezését, így az amerikai gárda 2026-tól biztosan nem csatlakozhat a mezőnyhöz. Ennek ellenére ők gőzerővel dolgoznak tovább, és a munkájukat állítólag az FIA is segíti.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A szerdai nap egyik fontos híre volt, hogy az Andretti Silverstone-ban nyitotta meg vadonatúj központját, ahol többek között a Forma–1-be való belépésre is készülni fognak. Emellett az is kiderült, hogy Michael Andrettiék a jövőben az F2-be és az F3-ba is beszállnának, hogy több ígéretes, elsősorban amerikai tehetségnek adjanak lehetőséget az európai ranglétrán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség korábban nagyon támogatta egy 11. alakulat belépését, de a Formula One Management (FOM) nem értett velük egyet ezen a téren, így a végső döntés kedvezőtlenül alakult ebből a szempontból.

Persze az indoklásukban nyitva hagyták az Andretti előtt az ajtót, és kifejtették, hogy 2028-tól ismét próbálkozhatnak a csatlakozással, de csak akkor, ha saját motorral érkeznek, amelyet mondjuk a Cadillac biztosítana számukra.

Az amerikai RACER eközben úgy értesült, hogy az FIA továbbra is támogatja és együttműködik az Andrettivel, mivel az ő saját vizsgálataik során megfelelőnek találták az istálló pénzügyi és technikai hátterét, így vélhetően a 2028-as csatlakozási kísérlet során sem állnának az útjukba.

Ehhez persze még sok mindennek kell történnie, mindenesetre érdekes látni, hogy Andrettiék tényleg mindent megtesznek azért, hogy bebocsátást nyerjenek a királykategóriába, és megnézve az új silverstone-i központjukat, valóban nagyon komolyan gondolják a dolgot.