hero image

Sajtóhír: Verstappen az F1 történelmének legbusásabb szerződését kapja a Red Bulltól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/03/02 09:00
Eddig sem volt kétséges, hogy a Red Bull és Max Verstappen meghosszabbítja majd a két fél közötti 2023-ban lejáró szerződést, az energiaitalosok pedig alaposan a zsebükbe nyúlnak, hogy maguknál tartsák a sztárpilótát.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Max Verstappent a 2021-ben szerzett világbajnoki címe nélkül is a Forma-1 egyik legkiemelkedőbb pilótájának tartja a szakma, a Red Bullnak azonban kifejezetten tetszik, hogy az autójuk 2022-ben már az 1-es rajtszámmal fog pályára gurulni.

Verstappen már az Abu Dhabi Nagydíj után kijelentette, hogy kész meghosszabbítani a szerződését a csapattal, a pilótához igen közel álló Erik van Haren, a holland De Telegraaf újságírója pedig főcímlapon számolt be arról, hogy a Red Bull meghosszabbította Verstappen szerződését.

A De Telegraaf értesülései szerint a Red Bull évenként 50 millió dollárt fog fizetni Verstappennek „alapbérként”, amiben még nincsenek benne a különböző bónuszok és marketingmegállapodások.

Bár az F1-es versenycsapatok költekezését és működési költségeit 140 millió dollárban maximalizálta az F1 a 2022-es szezonra, a pilóták fizetései nem tartoznak a költségsapka alá. A Red Bull pedig egyáltalán nem került a csőd szélére egy ekkora értékű szerződéssel sem: az elkövetkező három szezonban a csapat két főszponzora, az Oracle és a ByBit évenként 150 millió dollárral járulnak majd hozzá a Red Bull költségvetéséhez, így a Red Bullnak nem kellett óvatoskodnia a Verstappennel folytatott tárgyalások során.