hero image
dppi

Sajtóhírek szerint akár egy másodperccel is gyorsabb lehet a Ferrari "675-ös"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/20 08:59
A Forma-1 2023-as szezonja előtt Olaszországból olyan hírek érkeztek, miszerint a Ferrari idei autója egy másodperccel lesz gyorsabb elődjénél.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A Ferrari a 2022-es idényt erősen kezdte, az első háromból két futamot meg tudtak nyerni. Úgy tűnt, hogy ledolgozta 2020-ban és 2021-ben mutatott hátrányát, azonban a pályán elkövetett hibák, műszaki problémák és stratégiai baklövések miatt jó formájuk elpárolgott.

Végül a Red Bull uralta az évet, 17 futamgyőzelmet szereztek, ebből 15-öt Max Verstappen révén. A Ferrari rajongói azonban talán joggal bizakodhatnak idény, a Formu1a.uno ugyanis „roppant megbízható forrásokra” hivatkozva azt írja az idei autójuk a szimulátoros munka során egy másodperccel jobb köridőket fut, mint az F1-75.

A csapat a téli időszak alatt több kulcsterületre összpontosította az autó fejlesztését, köztük a motor megbízhatóságára és a közepes, valamint alacsony tempójú kanyarokban mutatott teljesítmény. Változás is volt a csapat élén, a céget két évtized után elhagyó Mattia Binottót Frederic Vasseur váltotta.

A Ferrari mindent megtesz, hogy újra bajnoki címet ünnepelhessen, erre legutoljára 2008-ban volt lehetőségük, amikor a konstruktőrök között tudtak győzedelmeskedni, előtte egyéniben Kimi Räikkönen nyert náluk 2007-ben.