hero image

Schumacher a csapatát okolja, amiért ismét pont nélkül maradt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Motorsport.hu
2022/05/24 09:01
A Haas pilótája továbbra is vár első Forma-1-es pontjára, pedig a Spanyol Nagydíjon a tizedik rajtkockából indulva jó eséllyel pályázhatott volna erre. Szerinte a csapat rossz stratégiát választott.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Nem sikerült jól a Haas vasárnapja a Forma-1-es barcelonai versenyhétvégén, pedig az időmérő edzés után még nagyon bizakodóak voltak Günther Steinerék.

Kevin Magnussen a futam elején ütközött Lewis Hamiltonnal, ami megpecsételte a sorsát, míg Mick Schumachernek nem vált be a két kiállásos gumistratégia és végül csupán a 14. helyen ért célba.

Abban a legtöbb pilóta egyetértett, hogy a pokoli hőség sokkal gyorsabban fogyasztotta az abroncsokat, így végül azok jártak jól, akik három bokszkiállással terveztek. Schumacher emiatt most a csapatát okolja a rossz döntés stratégiáért.

„A stratégia kissé másképp működött a gyakorlatban, mint amire számítottunk, ezért nem volt reális esélyünk a pontokért küzdeni“ - nyilatkozta Schumacher a Motorsport.com német kiadásának.

„Meg kell vizsgálnunk, miért nem reagáltunk a futam közben a körülményekre, persze utólag mindig okosabb az ember. Az első köröm nagyon jól sikerült, akkor nagyon reménykedtem, de már két kör után éreztem, hogy nehéz lesz megtartani a pozíciómat“ - tette hozzá a német, aki egy ponton a hatodik helyen is haladt.

„Az abroncsok nem tartottak ki olyan sokáig, mint vártuk, szóval rossz döntést hoztunk, amikor maradtunk az A tervnél és nem a három kiállásos stratégiát választottuk“ - ismerte el a német pilóta.

„Még fejlesztések nélkül is nagyon erős az autónk, különösen a kvalifikáción, ami Monacóban hatványozottan számít. Tavaly is nagyon jól éreztem ott magam, bár sajnos nem sikerült részt vennem az időmérőn, de remélhetőleg idén jobban alakulnak a dolgok“ - tekintett előre Schumacher.