hero image
Max Verstappen Twitter

Schumacher: A Forma-1-nek meg se kottyanna Verstappen visszavonulása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/26 11:29
Ralf Schumacher határozottan azon a véleményen van, hogy nincs olyan egyéniség a Forma-1-ben – beleértve Max Verstappent is –, akinek a távozása megrengetné a sportágat. Szerinte a holland nyugodtan menjen, ha akar.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Nagy port kavart Max Verstappen azon kijelentése, melyben kilátásba helyezte a visszavonulását, amennyiben a Forma-1 még nagyobb terhet ró a pilótákra. Mint ismert, az utóbbi időben rekordszámú futamot tartanak a naptárban, de most az új sprintversenyes formátummal további kötelezettségeknek kell eleget tenniük a versenyzőknek.

„A hétvégék így még sűrűbbek és intenzívebbek lesznek” – vélekedett Verstappen nem túl lelkesen. „Egy bizonyos ponton ez már nem éri meg, hogy ennyit távol legyünk otthonról. Nem fogom abbahagyni 2028-ig, de mindez nem segít, amikor el kell gondolkodnom a döntésen, hogy utána folytatom-e.”

Damon Hill a kijelentést úgy kommentálta, hogy Verstappen nyugodtan visszavonulhat, hiszen tucatnyi pilóta áll sorba a Red Bull üléséért, míg Ralf Schumacher azt hangsúlyozta, hogy nincs az a pilóta, akinek a hiányát megérezné a Forma-1.

„A kis csapatoknak és a fiatal pilótáknak is nagy hátrány, ha még kevesebb szabadedzés van, amikor amúgy is kevés a tesztelési lehetőség” – jelentette ki a Sky Sportsnak Ralf Schumacher, aki azonban nem gondolja azt, hogy Verstappen távozásával megállna az élet a Forma-1-ben.

„A múlt, a jelen és a jövő megmutatta, illetve megmutatja, hogy a Forma-1 sokkal nagyobb, mint bármelyik egyéniség” – magyarázta Schumacher. „Bernie Ecclestone is elment, nélküle nem létezne a Forma-1, mégis a sportág most sikeresebb, mint valaha.”

„Szóval Verstappennek csomagolnia kell és távoznia, vagy egyszerűen csak el kell fogadnia mindezt úgy, ahogy van. Őt azért fizetik, hogy versenyezzen. Ha menni akar, akkor menjen. Ez nem fogja megölni a Forma-1-et, bármennyire is kedvelem őt.”