hero image

Schumacher a Hamilton elleni csatáról: megtanultam, hogy ő is ember

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/12 09:02
Mick Schumacher pályafutása legjobb eredményét érte el a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, amikor a hatodik helyen ért célba a spielbergi pályán. A hétvége során több komoly csatát is vívott és nem maradt szégyenben.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Haas pilótája csattanós választ adott az elmúlt időszakban egyre erősödő kritikákra, Silverstone-ban és Ausztriában sikerült összesen 12 pontot szereznie, ráadásul mindkét alkalommal komoly harcot vívott világbajnok pilótákkal.

Angliában Max Verstappen, Spielbergben Lewis Hamilton dolgát nehezítette meg, s bár végül nem sikerült a klasszisok előtt végeznie, úgy érzi, sikerült megmutatni a benne rejlő potenciált.

„Az első és legfontosabb, amit megtanultam, hogy mindenki ember. Mindenkit nyomás alá lehet helyezni és mindenki esetében eljön egy olyan pont, amikor hibázik. Ez fontos tapasztalat volt számomra, és megtanultam, hogy nem kell félnem senkitől, bárkivel megküzdhetek“ - mondta Schumacher.

„Magabiztosnak éreztem magam az autóban. Az abroncsok nem tartottak ki olyan sokáig, mint amire számítottunk, ezért átálltunk a két kiállásos stratégiára. Úgy gondolom, hogy nagyszerű tempót diktáltunk, minden a terv szerint alakult“ - tette hozzá a német. 

„Ez nagyszerű eredmény a csapat számára, ismét dupla pontszerző helyet szereztünk, kétszer egymás után, amire bizonyos szempontból nem számítottunk, szóval üdítő a változatosság“ - fogalmazott a pilóta. 

Bár a szombati sprintfutam után meglehetősen mérgesnek tűnt, amiért lemaradt a pontszerző helyekről, Schumacher elárulta, nem ezért volt elsősorban csalódott, hanem azért, mert a csapata nem választott jó stratégiát.

„Azért voltam dühös, mert úgy éreztem, csapatként veszítettünk pontokat, márpedig a Forma-1-ben minden pont értékes. Szóval tényleg mérges voltam egy kicsit, hogy nem sikerült megszereznünk azt a pontot“ - tette hozzá a Haas versenyzője.