hero image

Schumacher: „Egy ponton túl fordulnia kell a szerencsének”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/06/22 09:07
Mick Schumachernek Kanadában sem jött össze a várva várt pontszerzés, ezúttal azonban az autója fosztotta őt meg ettől a lehetőségtől, mivel már a verseny elején kiesett technikai hiba miatt. A német azonban bízik benne, hogy eljön még az ő ideje.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Schumacher élete legjobb F1-es időmérőjét teljesítette a hatodik hellyel, vasárnap ugyanakkor megint nem sikerült elérni a nagy áttörést, miután a futam 20. körében megállt alatta a Haas kocsija.

„Azért vagyok itt, mert szeretek vezetni és szeretem a sportot. Ki akarom érdemelni, amiért harcolok, de sajnos ma nem érdemeltük meg. Abban viszont biztos vagyok, hogy jönni fog még lehetőség. Egy ponton túl fordulnia kell a szerencsének” – idézte őt a Motorsport.com.

Schumacher elmondta, hogy a csapat egyelőre nem tudja, erőforrásának pontosan melyik eleme ment tönkre. „Kényelmetlen érzés, mert megvolt a sebességünk, hogy az ötödik helyen érjünk be, ezért is olyan idegesítő ez” – nyilatkozta már a német Skynak Schumacher.

„MGU-K vagy MGU-H – egyike ezeknek teljesen elromlott, és ez okozta a hirtelen megállást. Emiatt gyorsan meg kellett állítani az autót, különben még több dolog romolhatott volna el.” Pozitívumok viszont így is voltak a hétvégéjében.

„Az esős időmérő nagyszerű volt, igazán élveztem. Az egész hétvége során erős tempót mutattunk. A versenyeken pedig már láttuk, hogy képesek vagyunk a pontokért küzdeni.”

Schumacher kanadai teljesítménye Mattia Binotto figyelmét is felkeltette. A Ferrari csapatvezetője is pozitívan nyilatkozott róla. „Jól ment. Most muszáj fókuszáltnak maradnia és koncentrálnia, még több tapasztalatot és önbizalmat építenie. Fejlődött.”

Az amerikai istálló viszont összességében így sem lehet elégedett, mert zsinórban az ötödik futamon sem jött nekik össze a pontszerzés, mivel Schumacher kiesése mellett Kevin Magnussen reményeit egy szárnysérülés miatti kötelező orrkúpcsere foszlatta szét.