hero image
dppi

Schumacher és Montoya őrült csatája Imolából (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/05/14 09:30
Michael Schumacher és Juan-Pablo Montoya soha nem voltak a legjobb barátok, és ez Imolában sem volt másképp.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Schumacher hétszeres világbajnokként igazi legendaként vonult be a történelembe, míg Montoya egy pokolian gyors és agresszív versenyzőként, aki túl hamar hagyta el a Forma-1-et. Furcsa körülmények között távozott, sokkal több volt benne, mint ahogyan végül alakult a királykategóriás pályafutása.

Nem sok hasonló karaktert ismerhettünk az F1-ben, és a kolumbiait a pályán kívül sem kellett félteni. Rendesen odaszólt, ha kell, akkor sem szeppent meg ettől, amikor Schumacher ott ült mellette. Láthatóan a németet is meglepte Montoya szövege, amivel nem vált szimpatikusabbá számára.

Ez még a 2004-es imolai futamon történt, 10 évvel azután, hogy Ayrton Senna halálos balesete szenvedett az olasz pályán. Ezen a hétvégén pedig a 30. szomorú évforduló miatt fognak megemlékezni a brazilról és Roland Ratzenbergerről, aki szintén ugyanazon a versenyhétvégén hunyt el egy balesetben.

Érdemes megnézni a felvételt, kezdve a kemény csatával, ami akkoriban még belefért, nem beszélve a motorhangokról. Szenzációs volt a hangulat, majd Montoya keményen kiosztotta Schumachert, aki azt mondta, nem látta őt. Ezt nem akarta elhinni a Williams versenyzője, és azt mondta neki, vaknak vagy ostobának kell lennie ahhoz, hogy ne lássa őt abban a helyzetben.