hero image

Schumacher: Ez annyira rossz volt, hogy majdnem megsajnáltam Vettelt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/04/12 09:07
A korábbi Forma-1-es versenyző Ralf Schumacher azt mondta, majdnem megsajnálta Sebastian Vettelt az ausztrál nagydíjhétvégén, a legfontosabb dolog pedig az lenne, hogy helyreálljon a négyszeres világbajnok önbizalma, és hogy javuljon a tempójuk.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Sebastian Vettelnek ki kellett hagynia az év első két futamát a koronavírus-fertőzése miatt, majd az Ausztrál Nagydíjon térhetett vissza, ebben viszont nem volt sok köszönet: már a szabadedzésen összetörte az Aston Martint.

A hétvége további része sem alakult pozitívan, hiszen az időmérőn az utolsó pillanatokban hozták rendbe a kocsiját, 18. lett, majd a futamon is összetörte az AMR22-est, így kiesett.

Ezt követően azt mondta a négyszeres világbajnok, hogy ennél már nem lehet rosszabb a helyzetük, a korábbi F1-es Ralf Schumacher pedig a német F1-Insider.com-nak nyilatkozott a honfitársáról:

„Annyira rossz volt a helyzetük, hogy majdnem megsajnáltam Vettelt. A legfontosabb dolog, hogy Seb tempója és önbizalma is rendben legyen, ez viszont jelenleg nem egy könnyű feladat” – mondta honfitársáról Ralf Schumacher.

Az Aston Martin kilátásai nem túl pozitívak, hiszen Albon pontszerzésével már az övék az egyetlen olyan istálló, amely nem szerzett még pontot idén, Lance Stroll pedig az időmérőn és a versenyen is összeszedett egy-egy büntetést.