A korábbi Forma-1-es versenyző Ralf Schumacher szerint Lewis Hamilton még mindig a mezőny legjobbjai között van, azonban George Russell jobban tudott alkalmazkodni az F1 új érájához.

Lewis Hamilton mindössze 28 ponttal áll 4 fordulót követően a Forma-1-ben, míg George Russell neve mellett már 49 egység sorakozik. Ennek kapcsán Ralf Schumacher arról írt, hogy ha nem változnak az erőviszonyok csapaton belül, akkor a csapaton belüli rangsor is változhat.

„Fel kell tennie magának a kérdést, hogy George Russell miért sokkal gyorsabb nála. Természetesen Hamiltonnak nem a 13. helyezés a célja. El kell ismernie, hogy Russell most jobb versenyző.”

„Amennyiben ez a következő hetekben sem fog változni, az izgalmas lesz a csapat szempontjából. Megváltozhat a csapaton belüli rangsor is” – tette hozzá Ralf Schumacher a német Sky-on vezetett rovatában.

Schumacher ezzel együtt azt is hozzátette, hogy szerinte Hamilton még mindig a mezőny legjobbjai között van, viszont a fiatalok – és így Russell is – könnyebben alkalmazkodnak a változásokhoz.

„Messze nem akarom azt mondani, hogy Hamilton elhibázta a pályafutása befejezését. Egyértelmű, hogy Lewis továbbra is a mezőny egyik legjobb versenyzője. Ugyanakkor az új autók miatt a versenyzőknek is változtatniuk kellett a vezetési módjukon.”

„Hamilton nincs ehhez hozzászokva, Russell viszont egy fiatal versenyző, és nyilvánvalóan a fiatalok könnyebben birkóznak meg a változásokkal” – véli a hatszoros F1-es futamgyőztes.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL