hero image

Schumacher „hosszú távra jobb választás lett volna a Haasnak”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/17 08:59
Mick Schumacher két évet töltött a Haasnál, de a tavalyi szezon végén nem hosszabbítottak vele szerződést. A helyére Nico Hülkenberg érkezett, aki három idény kihagyása után kap ismét lehetőséget az F1-ben. A korábbi pilóta, Marc Surer azonban úgy látja, hosszabb távon rosszul döntöttek az amerikaiak.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A formel1.de-nek nyilatkozva beszélt arról Surer, hogy Hülkenberg talán rövidebb távon jobban megérheti a Haasnak, hiszen stabilabb pontszerzési lehetőséget biztosít, amennyiben az autójuk is képes lesz erre, viszont Schumacher esetében még nem láttuk igazán, mire lenne képes.

„Mick esetében most valaki olyanról beszélünk, aki lényegében két tanulóévet töltött el a Forma–1-ben, de aztán megszabadultak tőle. Lehet, hogy éppen 2023-ban jött volna számára az áttörés, ez tehát egy kétélű fegyver.”

„Rövid távon tehát azt mondanám, igen, a tapasztalt és éhes fickó jobb döntés egyetlen szezonra. Mick azonban hosszú távra jobb választás lett volna, mert többször is megmutatta, például a mexikói időmérőn, hogy megvan a tehetsége.”

„Szerintem még nem láttuk a legjobb formáját. Nagyszerű versenyző, és megvan benne a potenciál arra, hogy világbajnok legyen. Láthattuk már a kisebb kategóriákban, a Formula 3-ban és Formula 2-ben is, hogy ha összeáll számára minden és érzi az autót, akkor képes a jó eredményekre.”

Ami pedig Hülkenberget illeti a Haasnál, Surer úgy látja, a rutinos német képes lesz teljesíteni. „Komoly tehetség. A sebesség terén általában hozza a szintet. Nem egy érzékeny pilóta, mindig képes volt megbirkózni egy túlkormányzott vagy alulkormányzott autóval.”

„Ebből a szempontból egyértelműen jó választás, csak egyszerűen nem volt szerencséje a dobogóra kerülés terén. Szóval még maradt lerendeznivalója az F1-ben.”