hero image

Schumacher: „Kár” lenne elveszíteni a monacói győzelem esélyét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

Motorsport.hu
2022/05/26 09:07
Az egyik Haast terelgető Mick Schumacher úgy gondolja, kár lenne azért, ha a jövőben nem lenne esélyük megnyerni a Monacói Nagydíjat, mivel az valamilyen okból kikerülne az F1 programjából.

A monacói verseny az egyik leghíresebb motorsportos esemény, és már 1929-ben is rendeztek ott futamot. A nagydíj megnyerése emellett része az úgynevezett „tripla koronának” is az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás mellett.

Az utóbbi időszakban viszont több oldalról is lehetett azt hallani, hogy a népszerű rendezvény jövője bizony nincs kőbe vésve, főleg úgy, hogy több új városi helyszín is csatlakozott vagy csatlakozni fog még az F1-es naptárhoz.

Mick édesapja, Michael Schumacher például az egyik legsikeresebb pilóta a hercegségben, köszönhetően az öt ottani sikerének. Fia most több okból is úgy véli, hogy kár lenne elveszíteni a futamot.

„Már nagyon régóta része a Forma–1-nek, és egy történelmi pályáról van szó. Kár lenne elveszíteni olyasvalamit, ami már ennyi ideje része a sportnak. Mindig is ez volt az egyik legnagyobb viadal, amelyet meg lehetett nyerni.”

„Némelyik pilóta szeretné megszerezni a tripla koronát, ezért is lenne rossz, ha a jövőben erre mondjuk nem lenne már lehetőség. Nekem persze nem ez az első számú prioritásom, de attól mások még akarhatják.”

Csapattársa, Kevin Magnussen is amellett érvel, hogy meg kell tartani a Monacói Nagydíjat. „Számomra ez az egyik olyan pálya, amely része az F1 DNS-ének. Megértem, hogy talán nem ez a legizgalmasabb futam vasárnap, de a hétvégének összességében így is nagy értéke van, egy rendkívül izgalmas eseményről beszélünk.”