Ralf Schumacher szerint habár Carlos Sainz kirobbanó formában áll rajthoz idén, Charles Leclerc alapsebessége továbbra is jobb, de a monacói sokat hibázik.

Martin Brundle korábban azt találta mondani, hogy a Ferrari egy „tökéletes” pilótapárost rombolt szét annak érdekében, hogy helyet biztosítsanak Lewis Hamiltonnak, aki 2025-re csatlakozik a maranellói alakulathoz.

Az ügy pikantériája az, hogy Leclerc hosszú távú szerződést kapott, míg Sainznak menni kell, idén pedig pont a spanyol teljesít jobban, hiszen az eddigi három futamon, amikor rajthoz állt, le tudta győzni a csapattársát. Ralf Schumacher azonban kitart azon véleménye mellett, miszerint a monacói a gyorsabb versenyző.

„Jelenleg határozottan lendületben van” – vélekedett Ralf Schumacher a Ferrarinál kirobbanó formában teljesítő Carlos Sainzról. „És azt hiszem, most már egy kicsit felszabadultabb. Tudja, hogy már nem kell harcolnia a Ferrari üléséért.”

„De egyszerűen most a legjobbat akarja kihozni magából, hogy a legjobb helyzetet érjen el a jövő évre. Szerintem ez gyakran felszabadít egy versenyzőt” – tette hozzá a sokszoros futamgyőztes német, majd a monacóira is kitért.

„Charles Leclerc szerintem még mindig nagyobb alapsebességgel rendelkezik, de aztán megint hibázott, és hirtelen nem érezte magát olyan jól az autóban a hétvégi kvalifikáción. És ezen még dolgoznia kell.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL