Mick Schumacher az idei évet biztosan a Mercedes harmadik számú versenyzőjeként tölti majd, de a német időközben már azon dolgozik, hogy jövőre újra a mezőny állandó tagja lehessen.

A 23 éves pilóta decemberben csatlakozott a csillagosokhoz, miután a Haas nem hosszabbított vele szerződést. Mindez természetesen nem tett jót pályafutásának, hiszen mindössze két szezon után kiszorult a mezőnyből, de ő többször is elmondta, hogy mindent meg fog tenni a visszatérésért.

A Mercedes új autójának, a W14-esnek a bemutatóját követően is egyértelművé tette mindezt a média képviselői számára. „Természetesen nincsen rá garancia, hogy visszatérek, de most kényelmes helyzetben vagyok, ahol úgy érzem, tanulhatok és kihozhatom a maximumot a szezonból, bár vezetni nem fogok.”

„A kisebb kategóriákban elért eredmények és az F1-ben mutatott teljesítmény révén azonban biztos vagyok benne, hogy adódnak majd lehetőségek. A tél folyamán máris többen jelezték felém, hogy érdeklődnek, szóval ebből a szempontból nem aggódom.”

Versenyezni tehát nem fog állandó jelleggel 2023-ban, de Schumacher ettől még nem változtat azon, miként készül fel egy-egy hétvégére. „Vélhetően nagyon hasonló lesz majd a megközelítésem. Úgy megyek majd neki a hétvégéknek, mintha versenyeznék, ezzel élesen tartva magam.”

„Mivel azonban ez egy teljesen más szezon, ezért megnézem, mit tanulhatok belőle, mit vihetek magammal, miközben igyekszem a lehető legtöbb segítséget nyújtani a csapatnak. Részben azért, mert tudom, milyen vezetni ezeket az autókat, és részben azért, mert tudom, hogyan kell megközelíteni egy hétvégét. Szóval megtartom a hozzáállásom.”

Schumacher munkája elsősorban természetesen a szimulátorban lesz majd fontos, ahol igyekszik minél nagyobb hasznára lenni Lewis Hamiltonnak és George Russellnek, a csapatot pedig visszajelzésekkel látja majd el az autót illetően.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL