hero image

Schumacher: Russell egy teljesen más kaliber Hamilton számára, mint Bottas

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

Motorsport.hu
2022/05/11 09:09
A német Sky szakértője, Ralf Schumacher szerint George Russell jelenleg egyszerűen jobban teljesít Lewis Hamiltonnál. A Miami Nagydíjon persze megint őt segítette a biztonsági autó, de ettől függetlenül ismét le tudta győzni a másik Mercedest.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Érdekes módon az idei szezonban Russell az egyetlen olyan pilóta, akinek sikerült mind az öt eddigi viadalon a legjobb öt között végeznie, ez pedig megmutatja, hogy hiába nem működik megfelelően a Mercedes autója, a fiatal brit azért vasárnaponként hozza a teljesítményt.

Hamiltonnak ez pedig nem mindig sikerült, persze azt is el kell ismerni, hogy ő volt a balszerencsésebb, ahogyan azt Miamiban is láthattuk a Russell számára szinte tökéletes időben érkező biztonsági autóval.

A korábbi években a hétszeres bajnok helyzete még kicsit más volt, mivel Valtteri Bottas sosem jelentett rá komoly veszélyt egy teljes szezonon át. „Russell már egy más kaliber Hamilton számára, mint Bottas volt, és ami az igazán fontos, hogy egy kiegyensúlyozott kaliber” – mondta Schumacher.

„Emellett jól tudja motiválni a körülötte lévő embereket, akárcsak Hamilton. Egy igazán szerethető karakter, akivel könnyű jól kijönni. Jelenleg mindenben egy picivel jobb Lewisnál. Valamivel jobban tudja kezelni a helyzetüket, ez pedig Lewist is zavarja, ebben biztos vagyok.”

„Ő is egy egoista, ahogyan minden versenyző, én is az voltam, be kell ismernem. Bárhogy is van, zavarni fogja, ez 100 százalék!” – vélekedik a szakértő a Mercedesen belüli jelenlegi helyzetéről.

Azt ugyan Schumacher is elismerte, hogy Russellnek ezúttal is szerencsésen jött ki a Safety Car a Miami Nagydíjon, viszont úgy látja, hogy így is „kicsivel jobb volt”, mint a hétszeres bajnok márkatársa.

„Lewis továbbra is szenved az autóval, és sokat is panaszkodik, de most legalább úgy tűnik, hogy a megfelelő irányba haladnak az autóval.” Hogy ez mennyire igaz, azt Miami után nehéz megállapítani, hiszen a csillagosok megint nem értették, hogy miért voltak olyan jók pénteken, és miért estek vissza olyan nagy mértékben szombatra.

Toto Wolff csapatvezető már azt sem zárta ki, hogy Barcelona után talán visszatérnek az ottani teszten először bevetett autókoncepcióhoz a szélesebb oldalszekrényekkel.