hero image

Schumacher szerint 2022 lehet Hamilton utolsó szezonja a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/18 09:05
A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher úgy gondolja, hiába érvényes 2023 végéig Lewis Hamilton szerződése, ennél korábban is befejezheti a pályafutását, egy világbajnoki cím utáni visszavonulás pedig logikus lenne a német szerint.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Hamarosan kezdődik a 2022-es F1-es szezon, a Mercedesnél pedig lecserélődött a 2017 és 2021 közötti duó egyik fele: most már Valtteri Bottas helyett George Russell Lewis Hamilton csapattársa a csillagos alakulatnál.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, a Forma-1-ben több futamgyőzelemig jutó Ralf nagyon várja, hogyan fog teljesíteni egymás mellett a két brit.

„Az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy Lewis hogyan fogja kezelni a George okozta kihívást. A Mercedes következő generációja már Lewis mellett versenyezhet, és ne verjük át magunkat – a Mercedesnek a jövőre is gondolnia kell, a jövőt pedig George Russellnek hívják.”

Hamilton a tél folyamán 37 éves lett, és bár a szerződése 2023 végéig érvényes, Schumacher szerint ettől még dönthet a visszavonulás mellett – ahogy ezt Rosberg és ő is tette.

„Ha egy versenyző be akarja fejezni a karrierjét, akkor általában van egy záradék a szerződésében, amit aktiválhat. Ez volt Nico Rosberg esetében is 2016 végén, és ez volt a helyzet az én esetemben is, amikor még 2013 első versenye után befejeztem a DTM-es karrierem.”

A német expilóta arra is felhívta a figyelmet, hogy Hamilton rendkívül értékes a Forma-1 számára, a saját szempontjából pedig az lenne a logikus, hogy egy esetleges bajnoki cím után a csúcson vonuljon vissza.

„Természetesen ő egy megosztó karakter, meglehet neked is a véleményed a divatbeli ízléséről, de egy dolog biztos – ő a sport legjobb nagykövete, éppen ezért felbecsülhetetlen az értéke.”

„Lewis viszont egyre idősebbé válik. Nem tudok az ő nevében beszélni, de logikus lenne, ha a nyolcadik világbajnoki címe után, a csúcson vonulna vissza. Én egy bizonyos ponton túl nem akartam ekkora erőfeszítést beleölni abba, hogy az élen maradjak” – mondta Schumacher.