hero image

Schumacher: Vettel nagyon értékes barát számomra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/05/09 09:10
A Haas versenyzője egészen közel került a Miami Nagydíjon első pontjai megszerzéséhez a Forma-1-ben, ám nem sokkal a leintés előtt ütközött Sebastian Vettellel, így mindketten jó lehetőséget szalasztottak el.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

A két német versenyző közismerten jó viszonyt ápol, a négyszeres világbajnok egyfajta mentora is Michael Schumacher fiának, ám a floridai futamon egymástól vettek el fontos világbajnoki pontokat.

A versenyirányítás végül versenybalesetnek minősítette a Haas és az Aston Martin incidensét, de nem meglepő módon a két fél sem mutogatott egymásra. Vettel a leintés után úgy fogalmazott, mindkettőjüknek jobb munkát kellett volna végeznie.

„Vissza kell még néznem mi történt, de az biztos, hogy mindketten elveszítettünk egy jó lehetőséget a pontszerzésre. Jobban kellett volna teljesítenünk, mindketten hülyék voltunk“ - nyilatkozta az Aston Martin versenyzője.

A végül 15. helyen záró Mick Schumacher is tisztában van azzal, hogy nagy esélyt szalasztott el, de mint mondta, értékes a barátságuk Vettellel, ezért a legjobb, ha gyorsan túllépnek a történteken.

„Próbáltam mélyet fékezni és igyekeztem egy kis helyet hagyni neki, de egyértelműen nem volt elegendő. Szerencsétlen eset, mert végig jó verseny volt. Sebastian értékes ember számomra barátként, ezért is tovább kell lépnünk ezen“ - mondta a Haas pilótája.