Ralf Schumacher biztosra veszi, hogy Lewis Hamilton távozása mögött az áll, hogy a brit már nem hitt Toto Wolff ígérgetésének, minek után harmadik éve nyújtanak gyenge teljesítményt.

Az utóbbi időben nem a Forma-1-es pilótapiacon, hanem sokkal inkább a csapatvezetői fronton voltak „drámák”, hiszen először Günther Steinert menesztették a posztjáról meglehetősen váratlanul, hetekkel a 2023-as szezon után.

Később aztán Christian Horner széke ingott meg, minek után a csapatfőnököt „helytelen viselkedés” miatt vizsgálták a Red Bullnál. Az ügy hatására komoly belharcok alakultak ki a bikásoknál, ám ez egyelőre a pályán nem mutatkozik meg.

A Mercedesszel hosszú ideig domináns teljesítményt nyújtó Toto Wolff sem lehet elégedett a jelenlegi helyzetével, és bár a szakember jelentős tulajdonrésszel rendelkezik a német gyártónál, egyre inkább rosszabb a megítélésre a gyenge teljesítményük hatására.

„Azt mondanám, hogy Toto Wolff helyzete rendkívül bizonytalan és nehéz” – tért rá a Mercedes csapatfőnökének jelenlegi kilátásaira Ralf Schumacher a Sky Sports kérdésére. „Toto nem szokott veszíteni. Ő mindig is sikeres volt, és mindenkit maga mögött hagyott.”

„Ez egy új helyzet. Az ügyfélcsapatai, különösen a McLaren, szóval verik őt. Ez a legrosszabb dolog, ami történhet” – folytatta a sokszoros futamgyőztes német, aki szerint Wolff szavát már nem lehet komolyan venni.

„Az első számú versenyzője azért hagyta el őt, mert már ő sem hisz a csapatban. Ez azt jelenti, hogy most már ez is hatalmas probléma számára. Most támadnia kell, gondoskodnia kell arról, hogy csapatként vonzó maradjon, hogy a jó versenyzők hozzá jöjjenek."

Az biztos, hogy Toto Wolff újabb merész, egyben kockázatos húzása az lenne, ha Kimi Antonellit ültetné az autóba, hiszen az olasz rendkívül fiatal, ráadásul nagyon kevés tapasztalattal rendelkezik a Forma-1-hez.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL