hero image

Schumacheren nagy a nyomás, de Verstappen is balesetezett régen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/05/23 09:10
Mick Schumacheren egyre nagyobb a nyomás, hiszen már túl van tanulóévén. A német pilóta édesapjának köszönhetően nagy hírnevet szerzett, azonban ezt teljesítménnyel is alá kell támasztania.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Christian Danner szerint Mick Schumacherre nagyon nagy nyomás került az idei szezonra. Az egykori Forma-1-es pilóta a Motorsport-Magazin.com-mal folytatott beszélgetésben azt állítja, hogy ez nem csak a vezetékneve miatt van így, hanem egyes kortársak is magasra tették a lecet.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Fernando Alonso révén a Forma-1-ben még mindig vannak olyan versenyzők az idősebb generációból, akik kiváló szinten teljesítenek. Ugyanakkor az elmúlt években több olyan tehetség is érkezett, akik egyre inkább átveszik az uralmat a motorsport királykategóriájában.

Charles Leclerc és Max Verstappen például a világbajnoki címért harcol az idei szezonban. Danner úgy véli, hogy mindkét versenyzőnek időt adott a csapata a fejlődésre, de gyors fejlődésről is tanúbizonyságot tettek. Szerinte Schumacher esetében ez utóbbi nem így van, így a Haas türelme egyszer elfogy.

„Lando Norris is elrontott egyszer valamit, de jött és azonnal hihetetlenül jó volt. Leclerc is elrontott néha valamit, de amikor a Saubernél vezetett, akkor is kitett magáért. Verstappennek is volt egy-két balesete. A versenyzők ezen új generációja által felállított léc nagyon magasan van” – mondta azzal kapcsolatban, hogy milyen szintet kell megugrania Schumachernek.