hero image

Schumacheren nagy a nyomás, de Verstappen is balesetezett régen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/05/23 09:10
Mick Schumacheren egyre nagyobb a nyomás, hiszen már túl van tanulóévén. A német pilóta édesapjának köszönhetően nagy hírnevet szerzett, azonban ezt teljesítménnyel is alá kell támasztania.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Christian Danner szerint Mick Schumacherre nagyon nagy nyomás került az idei szezonra. Az egykori Forma-1-es pilóta a Motorsport-Magazin.com-mal folytatott beszélgetésben azt állítja, hogy ez nem csak a vezetékneve miatt van így, hanem egyes kortársak is magasra tették a lecet.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Fernando Alonso révén a Forma-1-ben még mindig vannak olyan versenyzők az idősebb generációból, akik kiváló szinten teljesítenek. Ugyanakkor az elmúlt években több olyan tehetség is érkezett, akik egyre inkább átveszik az uralmat a motorsport királykategóriájában.

Charles Leclerc és Max Verstappen például a világbajnoki címért harcol az idei szezonban. Danner úgy véli, hogy mindkét versenyzőnek időt adott a csapata a fejlődésre, de gyors fejlődésről is tanúbizonyságot tettek. Szerinte Schumacher esetében ez utóbbi nem így van, így a Haas türelme egyszer elfogy.

„Lando Norris is elrontott egyszer valamit, de jött és azonnal hihetetlenül jó volt. Leclerc is elrontott néha valamit, de amikor a Saubernél vezetett, akkor is kitett magáért. Verstappennek is volt egy-két balesete. A versenyzők ezen új generációja által felállított léc nagyon magasan van” – mondta azzal kapcsolatban, hogy milyen szintet kell megugrania Schumachernek.