hero image

„Schumachernek még három évig náluk kell versenyeznie!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2022/04/17 15:50
A Haas-pilóta Mick Schumachernek még három évig a jelenlegi csapatánál kellene maradnia az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost véleménye szerint, és egyelőre annyi a dolga, hogy folyamatosan megverje a csapattársát.

Mick Schumacher már több éve Ferrari-juniornak mondhatja magát, jelenleg pedig a maranellóiak egyik ügyfélcsapatánál, a Haasnál versenyez – most kezdte meg a második szezonját az amerikai istállónál.

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt nyilatkozta a fiatal németről az F1-Insider.com-nak, hogy Schumacher még évekig nem fog készen állni arra, hogy a Ferrarinál versenyezzen.

„Egy másik csapatnál kell még versenyeznie három éven keresztül. Először folyamatosan meg kell vernie a csapattársát, Kevin Magnussent a Haasnál, és meg kell próbálnia náluk sikereket szerezni.”

„Egyelőre ennyi a dolga, semmi más” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke a német pilótáról, aki egyelőre nem tudott pontot szerezni. 2020-ban azt követően kapott ülést a Haasnál, hogy Forma-2-es bajnok lett.

Idén a versenyek és az időmérők tekintetében is 2-1-re vezet előtte Magnussen, Schumacher pechére Ausztráliában tudott előtte végezni, amikor egyikük sem érte el a top 10-et.